Shifu Yuan Li Min - 袁理敏

Direktor "Wudang Sanfeng Martial Arts School",
15. generacija Wudang Sanfeng Pai.

Spletni naslov: http://www.kungfuwudang.com/

Tradicionalna Kitajska Medicina

TRADICIONALNA KITAJSKA MEDICINA

Spletni naslov: http://www.kitajskamedicina.si//

Mojster Lee Chang-Chih

Mr. Lee Chang-Chih
  • predsednik INTERNATIONAL QIGONG FEDERATION;
  • direktor Medicinske fundacije "Tomorrow";
  • nacionalni inštruktor kitajskih borilnih veščin s certifikatom Športne federacije Republike Kitajske (Tajvan)
  • docent za prekomorske kulture pri Komisiji za rojake v prekomorskih deželah Republike Kitajske (Tajvan)
  • podpredsednik Kitajske taijiquan zveze za tradicionalni Chen slog …

POWER OF ATTORNEY

Spletni naslov: http://www.iqftw.org/index.php

Spletni naslov: http://www.kongfu.org/

Yuan Wei Rong - 袁微容 (Lucia)

Moje ime Wudang Xuan Wu Pai-a je Yuan Wei Rong 袁 微 容.
袁 (yuan) je priimek Shifuja, ki mi je dan zato, ker nimam svojega kitajskega priimka.
微 (wei - majhno / subtilno) je generacijsko ime za 16. generacijo kot izhaja iz pesmi Wudang Pai-a.
容 (Rong - objem / tolerirati), je moje ime posameznika.

Sem vodja šole Wudang Pai Kung Fu GB

Telephone: 0753-1417686 ( UK international dialling code 0044)

Email: lucia@wudang-pai.co.uk

Spletni naslov http://www.wudang-pai.co.uk/

Juanjo Estrella - vodja španske veje Sanfeng Pai

Franco Mescola: Centro Ricerche Tai Chi Italia (CRT)

Ustanovitelj in strokovni vodja CRT

Spletni naslov http://www.taichi.it/

Rojen sem bil v Benetkah leta 1938. Nimam nobenega študijskega naziva, vendar mnogo sem veliko potoval in imel veliko priložnosti, da sem spoznal odlične mojstre.

Z borilnimi veščinami sem se začel ukvarjati leta 1961 pri mojstrih Lucianu Padoanu in Murakamiju. Leta 1966 sem zmagal na prvih italijanskih tekmovanjih, leta 1972 pa sem postal učenec mojstra Hiroshija Shirai-ja, v čigar šoli (Shotokan) sem pridobil stopnjo črni pas-3° dan.

Leta 1978 sem srečal mojstra Chang Dsu Yaa in postal njegov učenec in sodelavec. Preusmeril me je v Tai Chi Chuan, kar je bilo smiselno tudi zaradi težav z nogami (artroza), do katerih je prišlo zaradi preveč trdih treningov, ki niso bili primerni za moj fizični ustroj. Po Mojstrovem odhodu leta 1982 sem zaradi poglabljanja notranjih veščin odšel na več študijskih potovanj na Tajvan, v Indijo, Mongolijo, Katar … Na svojih poteh sem se srečal s številnimi mojstri: poleg mojstra Chang Dzu Yaa, od katerega izhaja moje izvorno znanje, še Yang Jwing Minga (Taiji i Qigong), Jou Tzung Waa (mojster stilov Chen, Yang in Qigonga), Yang Lien Shena (Yi Chuan in Ta Chen Chuan) Sam Masicha (Tuei Shou e Tai Chi) in druge.

Leta 1980 sem skupaj z malo skupino navdušencev ustanovil Centro Ricerche Tai Chi (Center za raziskovanje Tai Chi-ja). Centro Ricerche Tai vključuje mrežo šol, v katerih se oblikujejo učitelji, v Milanu, Benetkah, Rimu, Neaplju, Londonu in v Bruslju. Osebno vodim tečaje v Italiji in v tujini

Leta 1990 sem razvil tehniko biospiral, ki jo še vedno treniram in poučujem. Sistem, ki je rezultat raziskovalneg dela in lastnih izkušenj, ostaja zvest stari tradiciji. Xuan Chuan je borilna veščina, v kateri so združeni meditacija, qigong in taiji različnih šol, izhaja pa iz spiralnih kroženj.

Umrl 6. decembra 2014

STUDIO MAJA: mag. Maja Fortunat

Viš.fizioterapevtka, shiatsu terapevtka

Spletni naslov http://www.studiomaja.si/index.html

Studio Maja deluje od leta 1999. Že od samega začetka je mag. Maja Fortunat širila svoje znanje tako na področju fizioterapije kot tudi shiatsu terapije, psihoterapije in drugih kompatibilnih znanj. Danes združuje ekipo strokovnjakov različnih področij: joge, psihologije, medicine, fizioterapije, kozmetike, in drugimi, ki se ukvarjajo z zdravjem.

Naše delo integrira paleto različnih preverjenih metod zdravljenja in skupaj s stranko izbiramo zanjo najbolj primerno tehniko ali metodo. Pri nas vsaka oseba dobi svojo unikatno obravnavo, ker se samo tako lahko približamo optimalnemu rezultatu. Nudimo terapije, delavnice in obravnave za vsa starostna obdobja. Ker naš pristop temelji na celostni obravnavi človeka (telo-um-duševnost), se bistveno razlikujemo od drugih zdravstvenih ambulant.

Drugi del našega dela je usmerjen v učenje zdravega načina življenja. V ta namen prirejamo vrsto delavnic kot so: odvajanje od kajenja, obvladovanje stresa/tesnobe/depresije, za kontrolo in vzdrževanje telesne teže, pomoč pri motnjah hranjenja, zdrava hrbtenica, shiatsu terapija za domačo uporabo in masaža dojenčka, priprava na pred in poporodno obdobje, in preventiva na delovnem mestu za različne delovne obremenitve po podjetjih. Verjamemo, da sta preventiva in zdrav življenjski stil boljši in cenejši od kurative.

Miloš in Alenka Mele

Dva penzionista, ki med drugim trenirata tai ji in qi gong pri Dariji. Hkrati pa sta malo pomagala pri postavitvi teh spletnih strani.


mm julij 2014 - version php CodeIgniter 2.0 [ E ]